Képmutatás korszaka.

2011.11.16. 01:28 erman

 shadow_face_by_pablasso.jpg

Lassan lehet érdemes visszatérnem ahhoz a régi szokásomhoz, hogy valamivel többet írok a szerintem égető problémák felderítésének módjáról is. Mint ismeretes, a változás első lépése a felismerés. Szeretnék szólni az általam újonnan megfigyelt viselkedésmódról. Véleményem szerint elég nyilván való dolog, hogy nem csak a mai 10-en 20-on éves, hanem az idősebb korosztályok viselkedése is erősen kifogásolható. Sokat írtam már ezen problémák mibenlétéről, magáról az erkölcsi értékrend hiányáról,és a józan gondolkodás megszűnésről is. Azonban nem esett szó ezen folyamatok egy érdekes kísérőjelenségéről eddig. Nevén nevezve, egyfajta kompenzációs betegséggel állunk szemben, ami egyaránt észrevehető a legtöbb korosztálynál. A jelenég abban mutatkozik meg, hogy a torzult viselkedést, túlzott megtartóztatást színlelve próbálják leplezni. Kiválasztva egyetlen területet életükből, amiben már-már betegesen rosszul, és zárkózottan léteznek. A leg hétköznapibb dolgokat eltúlozva, túlzott erkölcsösségüket kívánják reprezentálni, ahelyett, hogy életük többi terültén végeznének önértékelést.

„Ott jön Jézus, tűnj szorgosnak!”

Nem akkor kell erkölcsi rátermettségünket prezentálnunk, mikor úgy gondoljuk jóvátételt kell „fizetnünk” tetteinkért, hanem az élet számos területén egyformán jelentkeznie kéne viselkedésünkben, gondolkodásmódunkban. A sarkosabb példákat szándékosan hagytam ki ,de úgy hiszem mindenki el tudja képzelni őket.:)

A lényeg, ne légy képmutató, helyette:

Gondolkodj józanul!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr963383835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása