Kultúrpatkányok.

2010.11.07. 01:20 erman

Nos amikor józanul gondolkodókról beszélünk akkor kénytelenek vagyunk más köröket is lekülöníteni. Egy józanul gondolkodó definíciója: Nagy mértékben hordoz magában erkölcsi értékeket, képes mások és saját helyzetnének objektív értékelésére, törekszik saját maga folyamatos fejlesztésére, kreativitásának kiélésére. Mindezeket saját és szerettei hasznára, de sosem mások érzelmi, vagy anyagi kárára teszi. Nyitott és haladó szellemiségű. Nem kell,hogy bátor legyen, nem kell hogy különleges legyen, de mindig és mindenkor legyen saját maga,és mindenekelőtt minden esetben korrekt.

Létezik egy köztes csoport is akik már efelé az irány felé haladnak,de még rengeteg önbírálatra van szükségük. Lelkük,és szívük mégis tiszta szándékaik nemesek.

A harmadik csoport az amiről a cím is árulkodik. Ők a kultúrpatkányok. Sajnos a jelenlegi fiatal társadalom többségét ők alkotják. Szándékosan durva a cím,és az azonosítás is. Ez az a csoport akik képtelenek kreatívak lenni, életük egy jól megszokott züllés folyamat csupán. Nem tudnak objektívan értékelni, sőt semmilyen formában nem képesek az önbírálatra,és az önkontrollra sem. Szándékaik zavarosak, módszereik erkölcsileg megkérdőjelezhetőek.

Nos ez a rövid véleménynyilvánítás, szerintem tükrözi bent szunnyadó haragomat a társadalom korcsosulása iránt.

Próbálj meg az első két kategóriához tartozni, és:

Gondolkodj józanul!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr212427027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keszerika 2010.11.23. 22:25:32

"Nos ez a rövid véleménynyilvánítás, szerintem tükrözi bent szunnyadó haragomat a társadalom korcsosulása iránt."...
...Pont ez jutott eszembe, ahogy a bejegyzésed utolsó sorát olvastam... a hangvétele változott. Haragod érződik a sorok között, és az előtte lévő bejegyzésre is ezt tudnám mondani "a szar pucolás" kicsit erős, nem megszokott szó tőled.
Ennek ellenére egyetértek veled...
süti beállítások módosítása