Sok jó ember kis helyen is…

2011.04.17. 01:24 erman

Bizonyára mind tudjuk,hogy folytatódik a mondás. Ezzel egyetemben ez a kijelentés már nem hiszem,hogy feltétlenül igaz lenne. Az utóbbi időben csendben várakoztam,és figyeltem. Így 2011 áprilisára már aktuálissá vált egy rövid értékelés írása. Mielőtt belefognék, szeretném leszögezni, hogy néhányak véleménye szerint nem tartom magam messiásnak, és ítélkezni sem szándékozok senki felett. Arra viszont elvitathatatlan jogom van,hogy bárki máshoz hasonlóan leírjam a megfigyeléseim, az ehhez fűződő gondolataim, és az esetleges tanácsaim.

Közel fél év elteltével sem látok pozitív irányú változásokat. Inkább ennek az ellenkezőjét tapasztalom, ill. egy fajta stagnálást, majd passzivitást, ami igen monotonná teszi hosszú távon a XXI. századi életet. Vulgárisabb kifejezéssel élve: szarból nem lehet várat építeni.
Sok jó ember kis helyen is elfér, csak, hogy nem olyan sok jó ember, van és a világ nem olyan kicsi. Sokkal több az olyan ember aki legfeljebb csak tetteti a tényleges együtt érzést, mintsem hogy gyakorolja azt. A mai fiatal társadalmat vizsgálva, egy elég jók jellemezhető képnek van aktualitása. Egyfelől az élet teljesen a kibertérbe szorulása jellemzi, másfelől pedig a hedonizmusban dagonyázó igénytelenség. Nehéz valódi érzelmeket találni. A többség már nem is úgy cselekszik ahogy érez. Kikövetkeztethető,hogy 2011-ben tovább szedi áldozatait a skizofrénia ami köszönhető mind a társadalmi,mind a gazdasági hanyatlásnak.

„A skizofrénia ~ szkizofrénia ([görög > latin]: schizophrenia) vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. „

-
„Gyakori az asszociációk felbomlása, az önmagukban értelmes, de összefüggésükben értelmetlen szavak használata. Sokszor jelentkeznek vo­natkoztatási és üldöztetési téveszmék, észlelési és koncentrációs zavarok, (elsősorban akusztikus) hallucinációk, bizarr motoros aktivitások. Az érzelmi eltompulás mögött belső nyugtalanság feszül, amely olykor dührohamok formájában tör a felszínre.”

Persze mindemellett, az érzelmi fejlődés lassúsága,és a megfelelő erkölcsök tanítása, ill. az ezek közvetítésére alkalmas eszmék ismeretének hiánya is jelentős. Továbbra is próbálok objektív véleményt alkotni. A helyzet ugyan nem javult, de a romlási folyamat valamivel lassulni látszik. Azonban a kiút megtalálása még hihetetlenül messze van. Néhányan szerencsére értik miről beszélek. Így úgy gondolom van értelmi további bejegyzések írásának.

Fontosnak tartom az érzelmi válságok kezelését,és az önbecsülés, ill. helyes önkép meghatározásának témáját, plusz a hogyan álmodjunk mindenki javára extra témát. így a közel jövőben ezen témákról szándékozok írni. A változtatáshoz ez elkerülhetetlen…
Remélem hamarosan újra lesz időm írni…

Addig is kedves olvasó:

Gondolkodj józanul!

Szólj hozzá!

Címkék: magyar kultúra skizofrénia társadalom világ gondolatok elemzés érzelmek prognózis megállapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr662832542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása