Hasítson a toll...

2010.05.26. 01:01 erman

... a papíron, ami jelenleg nem is papír, és a toll is legjobb esetben csak digitális kurzornak mondható. De ez mind nem számít. Ha valamit megtanultam rövidke életem során, hogy a szavaknak hatalmas erejük van. Így hát az én digitális tollam, a fegyverem. Ez a blog azért indult, mert valódi fegyverekkel nem lenne értelme harcolni hisz az általam később felvetendő, problémákat nem lehet azzal megoldani. Ennél fogva marad az írás.

Kis utazásunkat kezdjük egy rövid állítással:

Baj van a világgal!

Én ezt állítom. Ezzel még nyilván nem vagyok egyedül, de ha tovább megyek, akkor hamar előtűnik, hogy baj van az emberekkel is. Első bejegyzéshez méltóan maradjunk egy egyszerű példánál:

Egy ember felgyújtja magát, majd leugrik több emelet magasról. Vajon miért tesz valaki ilyet? Lehet, hogy őrült volt... igen mondhatjuk ezt is, elképzelhető hogy jelen esetben igazunk is van. De azt mikor egy egyetemista szaktársaira, hallgató tásaira támad, azt már nem rendezhetjük le ennyivel. Nem szándékozom senkinek a bírája lenni, és nem is vagyok érintett az esetben, de nem tartom valószínűnek, hogy mindez ok nélkül történik korunkban. Természetesen mindig voltak hasonló esetek, de azok kiváltó oka nem feltétlen egyezik ezekével. Hisz már nem abban a korban élünk. Ha fejtegetni kéne a témát, és közelebbről megnézni akkor azt mondanám, hogy ezek a tettek bizony nem mindig az elkövetőjük hibájából, őrültségéből erednek. Sokkal inkább a környezetük hibája az egész. Sok ismerősöm, és én is személyes tapasztalatból tudok a környezet (pontosabban a minket körülvevő emberek) káros hatásaira példát mondani.

A blog célja tehát ez. Részben. Azt próbálom a továbbiakban fejtegetni, hogy mi a hiba. Hol hibázunk. Hol hibáznak idősek, és fiatalok egyaránt.

Mint az ebből a bejegyzésből világossá válik, itt szó sincs politikáról, és pártokról. Egyelőre.

Problémánk gyökere vajon maga az emberi jellem? Vagy máshol keresendők az okok. Nos, kedves olvasó, remélem, a továbbiakban velem maradsz ezen a hosszú, és göröngyös úton, ami talán segít fényt deríteni az igazságra.:)

Hamarosan újból írok.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika depresszió öngyilkosság társadalom filozófia gondolatok problémák elemzés értelmezés vérengzés okfejtés randalírozás megállapítás erman

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr102031897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása