Jó és rossz

2010.10.29. 01:17 erman

Ez a bejegyzés nem lesz túl hosszú, és tartalma lehet sokak számára nem fog újat mondani. De inkább azoknak szánom akik az elmélkedés művészetét csak nem rég kezdték el. Pár alapvető fogalmat szeretnék tisztázni, leírni,hogy szerintem hogyan is értelmezhetők legmegfelelőbben.

Sokszor titulálunk egy dolgot, személyt, vagy gondolatot rossznak, ill. jónak. Anélkül, hogy ismernénk ezen fogalmak pontos jelentését. Önmagukban ezek a fogalmak nem bírnak jelentéssel. Csupán akkor töltődnek meg tartalommal mikor egy szabályrendszert állítunk melléjük. A társadalmi konvenciók azok amik meghatározzák ezen szavak igaz jelentését. Gondoljunk csak bele, ha nem lennének szabályok nem tudnánk eldönteni mi jó,és mi rossz. Tulajdonképpen ezek a fogalmak értelmüket vesztenék. Amikor én használom őket, olyankor a saját szabályrendszeremet állítom melléjük. Nem véletlen hivatkozok ilyen sokszor
A normalitás kérdése c. bejegyzésre. Ebben találhatók azok a szabályok amiket minden elemzésem, írásom alapjául használok fel. Nem tökéletes,és lehetnek teljesen más megfogalmazásai is, de tartalmazza azokat az erkölcsi, és emberi értékeket amiket egy modern társadalom, és egy haladó szellemiségű ember magáénak kell,hogy tulajdonítson. Olvasgassuk hát szorgosan mikor kétségeink támadnak egy egy témakört, vagy kérdést illetően.

Hamarosan újra írok.

Addig is:

Gondolkodj józanul!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr122404298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása