Áruk a polcon.

2010.06.09. 01:04 erman

Ha jól belegondolunk, valóban azok vagyunk. Jelenleg ez a trend bontakozott ki a legjobban. Azért vesszük fel mindennapi álarcunkat, hogy eladjuk magunkat. Még a leggyengébb értelmi képességekkel megáldott delikvensek is ezt teszik. Igaz ők kevésbé tudatosan, mint a többiek. Ez a blog messze nem nekik szól. Sokkal inkább annak a csoportnak, akiknek van elég képességük, hogy megváltoztassák eddigi rossz szokásaikat, életmódjukat. Eddigi megfigyeléseim alapján a mai fiatalok többsége nem több egy jól megformált árucikknél, ami felkerül a boltok polcára, hogy onnan megvásárolhassák. Nem számít, hogy jó-e amit mások csinálnak, még az sem, hogy nekünk valóban bele illik-e az életstílusunkba, mentalitásunkba, azt tesszük, amit a többség. Ez egy bizonyos szintig általam is elfogadott. De én sokkal inkább a túlzásokra utalok, amik dominánssá váltak korunkban. Már- már olyan szinten, hogy erkölcsi értékrend szinte nem is létezik, nincs határvonal a különböző jellemek közt. Különbözőek vagyunk, de már olyan jól meg tanultuk ezt titkolni, hogy elfelejtettük. Természetesen vannak közös pontok, amiket érdemes kihangsúlyozni, hisz ezek olyan tulajdonságok, amivel szinte minden ember rendelkezik. De ez nem jelentheti azt, hogy az önkifejezés egyetlen, és közönséges módját vagyunk képesek csak elsajátítani. Röviden megemlítek néhány példát:

Öltözködj minél kihívóbban, látszólag értelmes alkalom, és ok nélkül, igyál minél többet, és minél többször! Kezdj el cigarettázni, és abba se hagyd, amíg tüdőrákot nem kapsz, vagy amíg a téged követő bűzfelhő el nem ér a szomszéd háztömb ablakához! Válassz magadnak egy stílust, hogy beolvadj vele a tömegbe, és lehetőleg minél többször hangoztasd, hogy te más vagy mint a többiek, hiszen neked egyedi stílusod van!(ami rajtad kívül még vagy 80millió emberé) Az önkifejezés módjait csak ezekkel a dolgokkal helyettesítsd, hisz más dolgok nem léteznek!=) Tégy úgy mindenkivel szemben(már aki azt teszi amit te) mintha valóban őszintén kedvelnéd, annak ellenére, hogy nem is ismered igazi jellemét! Akik egyéniségek, és van, tartásuk azoktól fennhangon követeld, hogy váljanak olyanná, mint te, hiszen ez a normális. szerinted.=) Ezzel elérted, hogy a jellemtelenség, és arcátlanság császára ill., császárnője lettél. Azt is elérted, hogy leárazzanak, így kelendőbb áru lettél, de még mindig a polcon vagy. Nézz körül, sokan vannak melletted, tehát jó helyen vagy?!.=)

Azért írtam ezeket a dolgokat ilyen bátran felszólító módban, mert Te, aki olvasod ezt a blogot jobb esetben nem szoktál ilyeneket csinálni, rosszabb esetben viszont csinálod, de talán ezt elolvasva már magad is sejted, hogy lassan gyilkolod vele saját egyéniséged, és környezetedben élőkét is.

A tanulság, és egyben a következő lépés:

Fogadjuk el, hogy többségünk csupán egy a sok közül, egy áru a polcon, egy kirakati baba, amit bármikor felválthat egy másik. Fogadjuk el azt is, hogy ez rossz, mert megöli az egyéniséget, és a kreativitás teljes halálához vezet. Hamarosan folytatom...:)

Addig is:

Gondolkodj józanul!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr412067943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása