Álarcunk a világ előtt.

2010.05.28. 01:02 erman

Próbálok valamilyen logika szerint haladni a probléma kifejtésében, és a megoldási javaslatok előterjesztését illetően. Még akkor is ha néha nyakatekertnek tűnhet a gondolkodásmódom. Az első hibának, ill. tévedésnek látom a mindennapi álarc kérdését. Ahhoz hogy ebben a beteg társadalomban könnyebben érvényesüljünk felöltjük mindennapi áll arcunkat. Sokan képtelenek vagyunk elfogadni azt az egyszerű tényt, hogy ezzel magunk alatt vágjuk a fát. De ennél tovább is mehetek, az eljövendő generációk alatt is. Beteg dolog, és mégis mindenki szemrebbenés nélkül megteszi. Helyesbítek. Azok teszik a legnagyobb hévvel akik erőtlenek, gyengék, és gyávák. Hiányosságaikat kompenzálni próbálják az áll arcuk magukra öltésével. Ez a lépés viszont tovább súlyosbítja a már így sem kis problémákat. Nem csupán őszinteségünket, de megbízhatóságunkat is elrontjuk ezzel az alapvetően téves viselkedéssel.
A neveltetés hiányaiból fakadó tökéletlenségünket, egy totálisan elbaltázott közösség viselkedési szokásaival próbálják kiegészíteni rengetegen. Azonban, mint sok mindennek, ennek is komoly ára van. Nem csak emberi kapcsolatainkat rendeljük ennek alá, hanem egész életmódunkat, életvitelünket, amelyek a szélsőségek felé sodornak. Eredeti érzelmeinket nem csak nem használjuk ki, de sok esetben tudomást sem veszünk róluk. Ennek az egyenes következménye az elfojtott agresszió amire rengeteg példát láthatunk haladó kis világunkban. Mielőtt azt gondolnád az egyetemi vérengzésekre célzok ezzel, le kell hogy állítsalak, mert nem. Azok az emberek nem elkövetők, hanem a társadalom hibáinak áldozatai, és ékes bizonyítékai annak, hogy itt valami nagyon nincs rendben. Ők a jéghegy csúcsa, ha úgy tetszik. De csak semmi pánik. Minden jéghegyet el lehet olvasztani idővel, és energiával, ill. megfelelő eszközökkel. Sokat gondolkodtam arról milyen módszerrel vezessem le elméleteim, és megoldásaim. Így arra jutottam, hogy aki hozzám hasonlóan érzi,hogy baj van az szeret magától is elgondolkodni. Ezért nem akarok senkit a továbbiakban elterelni a saját logikai útjáról, de! Le fogok írni egy utat amit én javaslok.

Az első lépés amit véleményem szerint meg kell tenni: elfogadni, hogy álarcot hordunk.

Sok sikert barátaim!=)

Hamarosan újra jelentkezem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika depresszió öngyilkosság társadalom filozófia gondolatok problémák elemzés értelmezés vérengzés okfejtés randalírozás megállapítás erman

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr562037002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása