Az igazság arcai

2010.10.28. 01:16 erman

Rengetegen éreznek úgy, hogy az igazság megállás nélküli hajszolása valóban csillogó eredménnyel kecsegtet. Sok esetben azonban előfordulhat, hogy messze nem azt találják amire számítottak. Biztosan Te is voltál már úgy,hogy valamiről teljesen meg voltál győződve, hogy az úgy szent igaz ahogyan a fejedben alakot öltött. Miét van akkor mégis az, hogy valaki teljesen másképp látja a dolgokat? Nos a válasz nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre gondolnánk. A legtöbb felvetés szerint igazságból csak egy létezik. Ez egy objektív vizsgálati szempontból nézve igaz is. De igen kevés olyan szituáció van amikor tisztán objektívan tudunk csak vizsgálódni, minden próbálkozásunk ellenére. Ahogy már korábban említettem, minden csak nézőpont kérdése. Az igazságot lehet jobbról, balról, felülről,és alulról is vizsgálni. Ezért fordulhat elő,hogy egy azon esetben mindenki mást gondol igaznak. Nézőpontunkat saját realitásunk határozza meg. Mindenki a saját tapasztalataiból, élményeiből, kudarcaiból építi fel saját realitását, aminek végül teljesen rabjává válik, egészen halálának időpontjáig, vagy akár azon is túl. Amire ki szeretnék lyukadni ezzel: az igazságnak rengeteg arca van, a többség rossz esetben csak egyet lát belőle. Gondos fejlesztéssel,és alternatív realitások megteremtésével, vagy mások realitásainak vizsgálatával közelebb kerülhetünk a keresett igazsághoz, tisztább képet kaphatunk róla. Azt viszont ne feledjük, hogy sosem láthatjuk tiszta valójában, mert amit látunk az végső soron csak egy olyan kompozit aminek a darabjai hiányoznak. Amit valaki teljesen igaznak hisz az azzá is válik, de csak azok számára akik egy azon realitás rabjai. Ennek a ténynek ugyanúgy meg van a negatív és a pozitív véglete is. Lehet káros, de hasznos is. A következő bejegyzésben igyekszem tisztázni a pozitív, negatív, káros, és hasznos fogalmakat,mert ezek sem egyértelműsíthetőek olyan egyszerűen. Hamarosan újra írok. Ezúttal nem tervezek ekkora kihagyást ígérem.

Addig is:

Gondolkodj józanul!

 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanul.blog.hu/api/trackback/id/tr852404297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kámán Balázs - TULP DOKTOR ÉS A MEGRENDELT HALOTT (2) 2010.10.28. 12:03:24

Rembrandt, Tulp mester anatómialeckéje, 1632 (részlet) 2. RÉSZ ... Lehet, hogy a rablásért elítélt és felakasztott Aris Kindt holttestére Rembrandton kívül senki egyetlen pillantást sem vetett? A megfestett holttestre sem? A nyilvános boncelőadáson Tul...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása